Multimedija

Slijedeći uspješnu tradiciju, i početkom nove katehetske godine; u župi «Preslavnog Imena Marijina», u Osijeku, organizirane su dvije duhovne obnove; prva u nedjelju 8.studenog za roditelje djece koja će osmoga svibnja iduće godine pristupiti sakramentu euharistije, te u nedjelju 15.studenoga za mlade i njihove roditelje, koji će dvadeset i prvog svibnja primiti sakramenet potvrde.

Duhovnu obnovu za roditelje prvopričesnika predvodili su sestra Veronika, koja je ove godine preuzela prvopričesnike u našoj župi, gospođa Marija Krivić, voditeljica zajednice Mir u Osijeku, te župnik vlč.Ivan Jurić. Na početku je župnik posvjestio roditeljimada prva pričest njihovog djeteta nije predstava za rodbinu, već da sami roditelji svojim primjerom trebaju naučiti djecu kako povjerovati, da trebaju postati poput svoje djece. Trebate pokazati djeci da nije stvar u imanju i materijalnom, već u onome što nosite u sebi, u vašoj duši. Roditelji dragi, promjenite prvo sebe, pa će i vaša djeca biti sretnija, završio je uvod vlč.Jurić i riječ predao gospođi Krivić. Gospođa Krivić je veoma nadahnuto potaknula roditelje na razmišljanje. Vi niste birali svoje dijete, samo ste ga željeli, a ono vam je darovamo od Boga ljubavlju. Svi smo oblikovani na sliku Božju koja je čista ljubav. A upravo vaša djeca žive od ljubavi koju im pružaju mama i tata. Djeca jako rano spoznaju Boga, jer osjećaju što je dobro, a što loše. Djeca žive od stava, raspoloženja, Duha Svetoga koji donosi radost. Dijete kad ima ljubav u kući, ništa mu više ne treba. Ljubav se ne može dokazati, ona se živi, završila je gospođa Krivić.
Na kraju je sestra Veronika, roditelje upoznala sa tehničkim stvarima oko same prve pričesti, te je duhovna obnova završena zajedničkim misnim slavljem u župnoj crkvi.Tjedan dana kasnije župnik i kapelan, vlč.Krešimir Šaf, koji priprema krizmanike za sakrament potvrde, pozvali su roditelje zajedno sa djecom na duhovnu obnovu. Duhovna obnova je započela zajedničkom svetom misom, a nastaljena je u velikoj dvorani pastoralnog centra koja je bila premala da bi primila sve koji su htjeli biti prisutni. Današnji mladi čovjek često živi na marginama društva i lako upada u različite ovisnosti. U današnje vrijeme, osim droge i alkohola, velika zastupljenost ovisnika je o kocki i raznim kladionicama, te posebno o internetu i kompjuterskim igricama. Budućim krizmanicima su o problemima koji su ih doveli tu gdje jesu, posvjedočili momci koji se nalaze u zajednici Cenacolo. Problemi kojima su oni nekad prolazili, prolaze i današnji mladi ljudi; nedostatak obiteljske ljubavi često dovodi do potrage za nekom novom «sigurnošću», što dovodi to teških ovisnosti. Zajednica Cenacolo, molitvom i radom, te upoznavanjem sa pravim vrijednostima vraća sa dna, na pravi put. Roditelji su jako važni u životima svoje djece, i ako zatvaraju oči pred problemima, dolazi do onoga što nitko ne želi. Svoj put kroz zajednicu, posvjedočili su i roditelji Josipović, iz Osijeka. Njihov sin se nalazi u zajednici Cenacolo, nešto više od dvije godine, i kroz put zajednice su shvatili u čenu su griješili i što treba dalje kroz molitvu izgrađivati. Završni zaključak svih je bio da je obitelj najvažnija pri rastu mladog čovjeka u vjeri; jako je bitna komunikacija, obiteljsko zajedništvo.
Pred sam kraj, vlč.Šaf je obavijestio roditelje o datumu krizme.

Župa info

Crkvena 34, 31000 Osijek, Hrvatska
T:  031-503-222
F:  031-503-222
E:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
W:  www.imemarijino.hr

Radno vrijeme župnog ureda

Svaki radni dan

  •     8.30 - 12.00, te 17.00 - 18.00

Subotom

  •     9.00 - 12.00 (nedjeljom ne radimo)

Raspored sv. misa

Radnim danom
7.00  (samostan časnih sestara, Krstova 10)
18.30 župa

Subotom
8.00 crkva Gospe Snježne (od Uskrsa do Svih Svetih)

NEDJELJOM i svetkovinom:
7.00, 9.00, 11.00, 18.30