Multimedija

Nakon što je nekoliko tjedana proveo na odmoru u domovini, prije povratka nazad u Tanzaniju, vlč.Velimir Tomić je namjerno za kraj ostavio posjet našoj župi. Naime, već nekoliko godina, naša župa, na čelu sa našom misijskom skupinom prikuplja sredstva za tanzanijsku misijsku postaju Kisongo. Provodeći današnji dan u našoj župi, vlč.Velimir se osobno htio zahvaliti cijeloj župnoj zajednici na čelu sa župnikom Ivanom Jurićem, koji je nakon što je zimus proveo nekoliko dana u Kisongu, inicirao da za skupljeni novac kupimo slavonski crijep i pošaljemo ga u daleku Tanzaniju, da bi vlč.Velimir mogao staviti pod krov župnu kuću, koja nije isključivo mjesto za dvojicu svećenika koji se nalaze u misijama, već je to mjesto gdje se skupljaju potrebiti, od onih najmanjih do najstarijih, tu pronalaze riječi utjehe i pomoć koja im je potrebna.

Uz financijsku pomoć, vlč.Velimir se zahvalio i na širenju radosne vijesti koja naša župa već niz godina nosi u zajedništvo sa misijskim postajama. U svojoj propovijedi vlč.Velimir je ispričao dogodovštinu kako su ljudi koji žive na području misijske postaje bili začuđeni vidjevši crveni krov, jer nikada do sada nisu imali priliku vidjeti crijep. Zatim se nadovezao na same Isusove riječi kojima sebe naziva, put, istina i život. U te tri riječi je sadržano sve što nam je potrebno. Nema sreće u lagodnom životu kojemu mnogi teže, ako nemamo Isusa uza sebe. Ako na ovaj sveti dan, što je nedjelja, ne dođemo zahvaliti Gospodinu za život, što ne hodamo goli i bosi. Krista kao put trebamo slijediti, prihvaćajući Njegovu istinu koja nam daje život u punini, u nebeskoj domovini. Vi svojim molitvama i darom od srca pokazujete ljudima u Tanzaniji da nisu ostavljeni, prepušteni sami sebi, završio je propovijed vlč.Velimir.

Pred kraj svete mise, župnik Jurić je pozvao gospođu Mandicu Grizbaher koja već godinama nesebično u župi vodi misijsku skupinu, koja okuplja djecu svih godina, od onih koji još ne idu u školu, do srednjoškolaca; koji svake subote, ujutro odvajaju svoje slobodno vrijeme da bi nešto stvorili od rukotvorina, čijom prodajom je skupljena velika količina financijskih sredstava za Tanzaniju. Vlč.Velimir se pozdravio i pred svima zahvalio posebno gospođi Grizbaher i djeci za sve što rade.

Župa info

Crkvena 34, 31000 Osijek, Hrvatska
T:  031-503-222
F:  031-503-222
E:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
W:  www.imemarijino.hr

Radno vrijeme župnog ureda

Svaki radni dan

  •     8.30 - 12.00, te 17.00 - 18.00

Subotom

  •     9.00 - 12.00 (nedjeljom ne radimo)

Raspored sv. misa

Radnim danom
7.00  (samostan časnih sestara, Krstova 10)
18.30 župa

Subotom
8.00 crkva Gospe Snježne (od Uskrsa do Svih Svetih)

NEDJELJOM i svetkovinom:
7.00, 9.00, 11.00, 18.30