Grupa LOIDA

Grupa LOIDA zaživjela je u našoj župi 2002. godina po zamisli pok. župnika M. Radmana i kapelana I. Martića. Ona okuplja župljane zrele dobi koji su uostalom među vjernicima dobro poznati kao stup Crkve. Svakovečernja krunica ne može proći bez vjernika treće životne dobi među kojima je jednom davno sigurno sjedila i Timotejeva baka Loida, po kojoj je grupa dobila ime. Timotej je bio učenik sv. Pavla koji je veoma poštivao staru gospođu Loidu, što saznajemo iz Svetoga Pisma.

Grupa se sastaje svakoga prvog petka u mjesecu od 16 do 18 sati i ima otvorena vrata za sve župljane zrele dobi koji žele živjeti svoju vjeru.

LOIDA nije samo druženje uz kavicu i neki slatki zalogajčić, nego prije svega vrijeme posvećeno onomu koji nas kršćane vodi kroz ovu suznu dolinu, koji nas krijepi i jača, koji liječi naša srca, a našim izranjenim dušama daje snagu za hod kroz svakodnevicu. U zajedništvu s našim župnikom, vlč. Ivicom Jurićem  članovi LOIDE uče kako se u zrelim godinama prekrasno može živjeti u duhovnosti svoje vjere i u zdravoj ljubavi prijateljstva i zajedništva s Bogom.

LOIDI nisu strani ni hodočasnički izleti. Jedan takav bio je u Slavonski Brod Gospi brze pomoći.

Grupa je posebno ponosna na svoje aktivno sudjelovanje u pobožnosti križnog puta na razini grada kod KAPELICE KRALJICE MIRA na Dravi.

Treba istaknuti da je LOIDA osmišljena kako bi okupljala osobe koje se baš u toj zajednici u poznim godinama svoga života mogu ostvariti duhovnošću svoje vjere i spoznati koliko su dragocjeni u krilu katoličke Crkve.

Župa info

Crkvena 34, 31000 Osijek, Hrvatska
T:  031-503-222
F:  031-503-222
E:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
W:  www.imemarijino.hr

Radno vrijeme župnog ureda

ponedjeljkom 17 – 18 sati
utorak – petak 9 – 11 sati, 17 – 18 sati
subotom 9 – 11 sati

Raspored sv. misa

Radnim danom
8.00 i 18.30

subotom
8.00

NEDJELJOM i svetkovinom:
7.00, 9.00, 11.00, 18.30