Ono malo više

Nakon nekoliko susreta u župnom centru, zajedno s našom vjeroučiteljicom Zlatom dogovorili smo se o „terenskoj nastavi“. Odlučili smo posjetiti našu župljanku Anamariju Relotić, koja je dijete s posebnim potrebama. Tako smo 28.travnja, mi učenici 6.a razreda Osnovne škole Ljudevita Gaja i naša Zlata krenuli u posjet. Nakon što smo se okupili u centru i „razradili“ plan krenuli smo s velikim veseljem i znatiželjom u dom naše Anamarije.

Čim smo ušli u dom obitelji Relotić dočekali su nas roditelji koji su isto kao i mi bili radosni i ispunjeni nekim iščekivanjem. U prvom trenutku malo smo bili zbunjeni jer nismo znali kako da joj priđemo i uspostavimo barem neku komunikaciju. A tada se sve okrenulo… Počeli smo pjevati, recitirati, a ponajviše smijati. Dok smo pjevali poznatu dječju pjesmu „Kad si sretan“ ( naravno uz popratne pokrete ) Anamarija nam je dala najljepši poklon -  darovala nam je svoj zanimljivi i nadasve veliki osmijeh. A potom su se spontano nizale i druge pjesme. Još jedna pjesma joj se jako dopala. Bio je to „Runolist“ . Nakon živih pjesama pokušao sam izgovoriti riječi jedne pjesme koja je govorila o svrsi našeg susreta. A to su ove riječi:
« Neka te ne bude strah kad ostave te svi...jer znaj da nećemo mi....neka te ne bude strah kad oluja se sprema.... jer znaj da imaš prijatelje kakve nitko nema.»
Dok smo mi izvodili naš improvizirani program, mama Ivanka nam je ispekla svježe, tople i mirisne palačinke. Imao sam osjećaj da bolje palačinke nisam davno jeo. S punim želucem i srcem krenuli smo kući. Anamarija, zajedno sa svojim roditeljima ispratila nas je i poželjeli su da ih posjetimo ponovo. Putem smo „pretresali“ što smo učinili i doživjeli.  Nije nam se činilo da smo nešto ogromno učinili, ali gledajući naše osjećaje uvjeren sam da smo učinili „ono malo više“… Pa mi smo dali ono što smo imali; prijateljstvo, ljubav, srce, pjesmu i vrijeme koje smo mogli „utući“ na gluposti.
Kad smo došli do crkve pozdravili smo se s vjeroučiteljicom Zlatom, te zahvalili dragom Bogu na ovom predivnom susretu.
Jakov Đogaš (6.a razred)

 

Župa info

Crkvena 34, 31000 Osijek, Hrvatska
T:  031-503-222
F:  031-503-222
E:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
W:  www.imemarijino.hr

Radno vrijeme župnog ureda

Svaki radni dan

  •     8.30 - 12.00, te 17.00 - 18.00

Subotom

  •     9.00 - 12.00 (nedjeljom ne radimo)

Raspored sv. misa

Radnim danom
8.00 i 18.30

subotom
8.00

NEDJELJOM i svetkovinom:
7.00, 9.00, 11.00, 18.30