ZBOR MLADIH PRESLAVNOGA IMENA MARIJINA OSIJEK

Zbor mladih Preslavnoga Imena Marijina okuplja mlade vjernike, srednjoškolce, studente, radnu mladež i ostale zaljubljenike u duhovnu glazbu. Kao i na samom početku i danas je osnovna zadaća zbora animiranje župne večernje svete mise u 18,30 sati.

 
 
 

Youtube kanal zbora mladih

Facebook stranica zbora mladih

Zborovođa:  JURE SMAJIĆ
Korepetitorica: TIHANA DROŽĐEK
Zvonimir Štark, gitara
Soprani: Jelena Daskalova, Tena Duran, Petra Grcić, Dora Herhenreder, Rafaela Kolarić, Đurđica Krbavac, Lucija Kučko, Antonija Kurevija, Franka Kunovac, Ana Marić, Silvana Marmeggi, Hana Modrić, Maja Nikolić, Marta Prpić, Mateja Raff
Alti: Tena Adžić, Ozana Andrić, Josipa Bošnjak, Renata Jakovac, Gabriela Kolarić, Mihaela Kolarić, Lucija Kurevija, Marta Lovrinčević, Chiara Majdenić, Melita Martinović, Iva Smajić, Sara Sekulić, Ana Stupin, Maja Škugor, Mia Škugor
Tenori: Antun Ivanković, David Knezović, Zvonimir Mrčela, Luka Rašković, Petar Rašković
Basi: Tomislav Dumančić, Mario Mikolčević, Ilija Ostrunić, Daniel Šafarik, Zvonimir Štark, Kristijan Wölfl


Uskrs fest 2015., KD Vatroslava Lisinskog, Zagreb

Zbor broji 40-ak članova, srednjoškolaca, studenata i radne mladeži koja se osim nedjeljom, okuplja i na redovitim tjednim probama. Liturgijskim repertoarom na nedjeljnoj večernjoj misi zbor animira ne samo župnu mladež već i mlade cijeloga grada koji su navikli redovito dolaziti u našu župu upravo zbog tradicionalno raznolikog i duhom ispunjenog pjevanja ovoga zbora.

Od samoga osnivanja 1996., osim animiranja nedjeljnje svete mise, Zbor glazbeno obilježava i sve blagdane, za koje redovito i aktivno pripremaju liturgijsko pjevanje. Upornim glazbenim treningom svojega zborovođe, svaki je donjogradski Božić i Uskrs iznimno poseban jer Zbor priređuje svoje tradicionalne božićne i uskrsne koncerte.  Uz njegovanje četveroglasnog klasičnog sloga PIM-ovci posežu za skladbama gospela, negro sprituala i djelima suvremenih skladateljima  koji duhovnom  glazbom koketiraju sa svim današnjim glazbenim pravcima. Nerijetko surađuju i s domaćim autorima pa su tako na Uskrs 2015. odnijeli drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda najstarijeg hrvatskog festivala duhovne glazbe ˝Uskrs fest˝  skladbom ¨Nevjerojatna snaga˝ skupine autora na čelu s vlč. M. Brkićem i B. Lesingerom.

 
Uskrs 2013. - PAMTIT ĆEMO-tren u kojem prošlost umire, a vječnost se rađa

Uz navedene koncerte klasičnog repertoara i humanitarne nastupe PIM-ovci su zakoračili i u duhovno – glazbenu formu sjajnih prigodnih koncerata te suradnje s ostalim duhovnim glazbenim sastavima pa čak i nekim od glazbenih imena s naše estrade koristeći i moderni pop izričaj. Tako su u travnju 2013. priredili kantatu ˝PAMTIT ĆEMO tren u kojem prošlost umire, a vječnost se rađa˝ J. Rosea,  R. Vadera i R. Aspinal (prepjev Jure Smajića) u kojemu je solističku ulogu ostvarila Marija Husar – Rimac, a zbor je postigao svoj najveći uspjeh dotad! Marina Ban tada piše: ˝ Jedinstvo, muzikalnost, duhovnost, sjajno glazbeno osluškivanje samih sebe i solistice, vođenost pričom naratorica, glazbena ujednačenost i snaga Krista u mladim i već oblikovanim glasovima. Bio je ovo sjajan iskorak u duhovnu budućnost. Mladi su se glazbenici vođeni zborovođom  uz talentiranu i već glazbeno afirmiranu umjetnicu Husar - Rimac, poklonili pred oltarom pjesmom.˝ U sklopu ovoga projekta načinjen je i DVD cjelokupnog koncerta s prikazima doživljaja, intenzivnog rada ove zajednice.

Bonofest 2014., crkva sv. Filipa i Jakova, Vukovar

PIM-ovci su svečano otvorili i prošlogodišnji, deveti festival duhovne glazbe u Vukovaru, Bonofest, i to presjekom različitih duhovnih uspješnica s prethodnih godina Bonofesta; a sve to uz stručno uho Ivane i Marije Husar te pratnju vrhunskih hrvatskih glazbenika Gorana Kovačića i Saše Miočića. Nastupili su i na Osječkom ljetu kulture 2014., najvećoj kulturnoj manifestaciji naše regije, uz Vokalni ansambl Brevis, Zbor Umjetničke akademije u Osijeku i druge sjajne gradske zborove u hrvatskoj praizvedbi afričke kantate ˝ZIMBE - Come Sing Songs of Africa˝ skladatelja Alexandera L' Estrangea. Vrlo uspješno surađuju i s Hrvatskim katoličkim radijem pa su tako 2015. sudjelovali na projektu ˝Korizma u novom ruhu˝ kojemu je zadaća približiti mladim vjernicima tradicionalne korizmene napjev, a za koji je izdan i istoimeni nosač zvuka.


Božićni koncert 2014., crkva Preslavnog Imena Marijina, Osijek

Zborski je rapertoar danas raznolikiji no ikad, jer održavajući tradiciju crkvenog liturgijskog višeglasnog pjevanja, zbor se okreće i gospelu, negro spiritualu i suvremenim skladateljima. Ostvarene su mnoge glazbene suradnje s prijateljskim zborovima (HPD ˝Lipa˝ Osijek, VA ˝Brevis˝ Osijek, CPD ˝MIR˝ Belišće, HPD ˝Davor˝ Slavonski Brod, Zbor ˝Izvor˝ Zagreb, VIS ˝Matheus˝, VIS ˝Familias˝ i dr.) Zbor i njegovo vodstvo svojim prošlim i nadolazećim projektima  promiču kršćanske vrijednosti u svojoj župnoj zajednici i Gradu, a na svojim putovanjima  upravo tu istu zajednicu i Grad.

Župa info

Crkvena 34, 31000 Osijek, Hrvatska
T:  031-503-222
F:  031-503-222
E:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
W:  www.imemarijino.hr

Radno vrijeme župnog ureda

ponedjeljkom 17 – 18 sati
utorak – petak 9 – 11 sati, 17 – 18 sati
subotom 9 – 11 sati

Raspored sv. misa

Radnim danom
8.00 i 18.30

subotom
8.00

NEDJELJOM i svetkovinom:
7.00, 9.00, 11.00, 18.30